WhatsAPP İletişim
Telegram Grup
Demo Ders
ONLINE DERSLER

SMMM - SGS Hakkında Bütün Sorularınıza Cevap Bulabilirsiniz.

Hakimlik Sınavı

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS); mali müşavir olmak isteyen, muhasebe ve finansal tabloya gönül vermiş her bireyin girmesi gereken zor bir sınavdır. Mali müşavir olmak isteyen adaylar bu sınava hazırlanarak ve kazanarak bir başlangıç yaparlar. Yılda üç kez düzenlenen Staj Başlatma Sınavı (SGS) başarı puanı olarak en az 60 puan alınması zorunludur. Böylece ilk süreç başlamış olur. Sınavdan 60 puan almanızla birlikte sonuca ulaşmış sayılmazsınız. Staj Başlatma Sınavı (SGS)'den 60 başarı puanını adlıktan sonra sizi üç (3) yıllık staj süreci beklemektedir.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) 130 Sorudan Oluşmaktadır.

 

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Genel Yetenek Genel Kültür Soru Dağılımı;

Türkçe 7 Soru
Matematik 8 Soru
İnkılap Tarihi 5 Soru
Yabancı Dili 10 Soru

 

 

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Alan Soru Dağılımı;

Finansal Muhasebe 20 Soru
Maliyet Muhasebesi 8 Soru
Finansal Tablolar Analizi 8 Soru
Muhasebe Denetimi 16 Soru
Muhasebe Standartları 6 Soru
Ekonomi  6 Soru
Maliye 6 Soru
Meslek Hukuku 6 Soru
İş Hukuku 6 Soru
Vergi Hukuku 6 Soru
Ticaret Hukuku 6 Soru
Borçlar Hukuku 6 Soru


SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Hangi Şehirlerde Yapılır?Adaylar SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS)'yi kazandıktan sonra 3 yıllık staj süresini tamamlarlar ve SMMM YETERLİLİK SINAVI için hazırlık süreçleri başlar. SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) yılda 3 kez yapılır.

2022 yılında 12.03.2022 - 11.06.2022 - 15.10.2022 tarihleri olmak üzere 3 sınav yapılacaktır. Sınavlar hafta sonu yapılmaktadır. 

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) İzmir, Ankara, İstanbul olmak üzere 3 büyükşehir de yapılır ve sınava girecek adaylar en yakın oldukları şehire göre seçim yapmalıdırlar.

Bütün bu testler için adaylara tanınan SINAV SÜRESİ 150 dakikadır.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Başvuru Süreci

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) için ilk yapılması gereken TEOS Sistemi (Tesmer Otomasyon Sistemi)'ne kayıt olmak ile başlar. Sisteme kayıt olduktan sonra stara giriş sınavı başvuru tarihlerini takip ederek başvuru zamanı başladığında sisteme girerek Ön Başvurunun yapılması gerekir. 

TEOS Sistemine ön başvuru yaparken dosya açtırmanız gerekeceği için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret Dosya Açtırma ve Sınav Kayıt Ücreti yerine kabul edilmektedir. 

Ödeme yapıldıktan sonra adayların TEOS Sistemine aşağıdaki evrakları yüklemesi gerekmektedir.

  • Nüfus Kayıt Örneği
  • Adli Sicil Belgesi
  • Mezun Belgesi
  • Taahhütname
  • Diploma (Noter Onaylı)
  • Staja Giriş Sınavı Başvuru Belgesi
  • Staj Başvuru Formu

Bu evrakların TEOS Sistemine interaktif olarak yüklendikten sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'na evrak kabul tarihinde teslim edilmesi gerekmektedir. Evraklar teslim edilirken üç (3) adet biyometrik fotoğrafta eklemek zorundadır.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) için yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak, dosya açtırıldığı zaman aynı dosya üzerinden on (10) sınava katılma hakkı tanınmaktadır. On (10) sınava katılıp başarılı olamayan adaylar sınava tekrar katılmak isterse, dosya açtırma işlemlerini tekrar yaptırmak zorundadırlar.

Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim