WhatsAPP İletişim
Telegram Grup
Demo Ders
ONLINE DERSLER

Faydalı Kavramlar: Algıda Seçicilik

  • Motivasyon
  • 23.05.2020
  • 655 Kez Okundu
Faydalı Kavramlar: Algıda Seçicilik

Kazanma isteği, başarıya ulaşma arzusu ve ulaşma arzusu… Bunlar birleşirse kişisel mükemmelliğin kapısı açılır. (Konfüçyüs)

Algıda seçicilik psikolojinin bize hediye ettiği güzel kavramlardan biri. Kendimizle ilgili şeylere olan dikkatimizi ifade ediyor. Uzmanlar, algıda seçiciliğin birçok faktörü olduğunu söylüyorlar. Bir kısmı çocukluk dönemi ile ilgili olsa da her gün yaptığınız işlerle de doğrudan  bir bağı var. Örneğin; çocuk sahibi olanların girdikleri bir ortamda, önce çocukları seçmesi gibi. Yeni aldığınız bir kitabı, ne kadar çok kişinin okuduğuna dikkat ettiniz mi?

ALES, KPSS, KAYMAKAMLIK, hangi sınava hazırlanıyorsanız çalıştığınız sınavla ilgili bütün haberler ve değişen durumlar önce sizin kulağınıza gelir. Peki şimdi biz bu bilgi ile ne yapalım? Haydi gelin, ders çalışma rutini içinde Algıda Seçicilik oyunu oynayalım. Bunun için aşağıda ufak bir yapılması gerekenler listemiz var. Başlıyoruz.

-Sosyal medyada takip ettiğiniz hesapları gözden geçirin ve eleyin. Size ilham verecek, olumlu başarı hikayelerinin geçtiği ve sınav konuları ile ilgili kısa bilgiler veren hesaplara yönelin. Bu şekilde hem motivasyonunuz artmış hem de algınızı sınav odağında tutabilirsiniz.

-Yapmayanımız herhalde yoktur  ama yine de minik bir hatırlatma. Üçgende açılar konusunu mu çalışıyorsunuz? Çalışma alanınızın bir yerine birkaç tane üçgen yerleştirin.  Ve konunun detaylarını üzerine yazın.

-Sosyal ilişkilerinizi, en azından sınav tarihi geçene kadar, kendi durumunuzda olan arkadaşlarla geçirmeye çalışın. Bu sayede, ilgili alanlarınız ortaklaşır ve motivasyonunuz artar.

-Uzaktan eğitim almanın en iyi yanlarından biri şudur ki,  size yolda kaybettiğiniz zamanı hızla geri verir. Kendi çalışma alanınızı yaratmanıza olanak tanır. Çalışma alanınızı, algınızı toparlayacak malzemelerle donatın. 

Anonim
Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim